Evnekort

Evnekort er den vigtigste af de metoder der benyttes til at bringe evner, formularer og andre effekter ind i spil. Evnekort er opdelt i følgende kategorier.

•    Krigerevner
•    Magiske evner (opdelt i Ild, jord, luft, vand, liv og død)
•    Håndværk
•    Tyve/spejder evner

Evnekorts er markeret med en baggrundsfarve der fortæller hvilken kategori de tilhører, et tal i øverste højre hjørne der angiver hvor mange gange det kan bruges og til sidst i tekstfeltet en beskrivelse af hvad evnen gør og hvordan den skal bruges.

Formålet med evnekort er at have et organiseret system til beskrivelse af evner som spillerne kan håndtere uden for meget vejledning. Evnekort kan kun uddeles af SL og kan være midlertidige eller permanente for karakteren. (Kun medlemmer kan have permanente evnekort)- Udgangspunktet er at medlemmer hurtigt kan lære en evne (medlemsfordel), med lidt mere besvær 2, og efter typisk at have været medlem i en hel sæson eller mere en tredje evne.
Evnerne (særligt de permanente) skal give mening rollespilsmæssigt så det er med til at opbygge en karakter for barnet. Eksempelvis som kriger eller læge.   

 Magiske genstande/ Specielle evner/ Ritualer

Der vil naturligvis være særlige genstande, evner etc. Som skal hjælpe til at gøre rollespillet levende og spændende. Sådanne ting vil typisk være aftalt inden spilstart eller der vil blive givet orientering herom. Det fleste vil være midlertidige og situationsbestemt nogen kan have mere permanent karakter. (eksempelvis beskyttelsen af elverlejren).